Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

Vuoden 2021 yhteenveto

Vuosi 2021 oli kaikkien osalta edelleen valitettavasti ja jo totutustikin koronan muokkaama ja melkein jo uusi normaali, niin myöskin meillä AtoZilla. Vuoden aikana etätyöt vahvistivat paikkaansa entisestään ja etänä tehtiinkin lähes kaikki hankkeemme, minkä vuoksi myös suunnitelmissamme ollut toimistotilojen laajennus jäi odottamaan tulevaisuuteen. Vuoden edetessä kehitimme edelleen asiakkaidemme kanssa yhteistyötä monella eri tavalla, ja usein suunta oli siirtyä yksittäisistä konsulttitoimeksiannoista AtoZin tarjoamaan tiimiratkaisuun. Tiimityö koettiin asiakaskentässämme varsin onnistuneeksi malliksi, jolla saatiin lievennettyä myös mahdollisia koronan aiheuttamia harmeja ja sairauspoissaolojen mukanaan tuomia viivästyksiä hankkeissa.

Vaikka toiminnassamme oli edelleen uhkakuvia ja hetkelliset markkinamuutokset näkyivät meilläkin alkuvuodesta, liiketoimintamme oli vuoden 2021 aikana mukavasti kasvussa ja saavutimme noin 3,2M€ liikevaihdon, pysyen myös edelleen selkeästi kannattavana. Varsinkin Q2 alkaen toimintamme oli hyvässä kasvussa ja koko vuoden aikana henkilöstömäärämme kasvoi reilusti. Pystyimme vuoden aikana hankkimaan useita uusia asiakkaita, osa tunnettuja isoja taloja ja osa pienempiä vasta tulevaisuudessa tunnettuja, joita ei välttämättä vielä markkinassa yleisesti tunneta. Joukkoomme liittyi myös useita ohjelmistokehityksen tulevaisuuden tähtiä sekä jo vahvoja ammattilaisia (Sw-arkkitehteja sekä seniortason osaajia) ja osaamispohjamme onkin nyt selvästi vahvempi kuin milloinkaan aiemmin.

Laajensimme kuluneen vuoden aikana myös AtoZin omistajapohjaa edelleen ja merkittävä osa henkilöstöstämme on yhtiön osakkaina. Voimme sanoa että AtoZ on aidosti tiiminsä omistama yhtiö. Vuoden alussa AtoZin Toimitusjohtajana aloittanut Mikko Leinonen suoriutui erinomaisesti ensimmäisestä vuodestaan AtoZin kammenkääntäjänä ja liiketoimintamme kasvun lisäksi saatiin myös sisäiseen toimintaan sekä kulttuurin kehitykseen vauhtia. Tuon johdosta jatkossa AtoZin tiimillä tulee olemaan mahdollisuus tehdä töitä myös Espanjan lämmöstä, asiakashankkeiden sen salliessa. Vuoden aikana perustettiin myös useita sisäisen toiminnan ja kulttuurin kehittämiseen liittyviä ryhmiä esimerkiksi harrastamiseen ja kouluttautumiseen. Vuoden aikana tehtiin myös päätös että AtoZ ei kasva yli 100 hengen kokoon, jotta voimme jatkossakin olla ihmisen kokoinen. Sitähän olemme alusta asti puhuneet: olemme ihmisen kokoinen – nyt ja tulevaisuudessa. Tuosta haluamme edelleen pitää kiinni.

Alkaneen vuoden 2022 aikana on tarkoitus edelleen jatkaa asiakkaiden kanssa hyväksi koetun tiimiratkaisun kautta tehtävää yhteistyötä ja kasvattaa yhtiötä sekä myös tarjota henkilöstölle mahdollisuutta osakkuuteen. Tällä mennään eteenpäin kun edellä mainittu 100 henkeä ei ole vielä täynnä ja mukaan mahtuu edelleen itseohjautuvaan ja matalan organisaation toimintamalliin sopivia ohjelmistoalan ammattilaisia. Suunta on siis vahvasti eteenpäin edelleen. Kiitos koko tiimille viime vuodesta ja tsemppiä alkaneelle vuodelle!