Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

Ei pelkkää rahapalkkaa! Eduista rahanarvoinen lisä, joustavuutta ilman byrokratiaa ja ylimääräisiä vapaapäiviä

Kun pohditaan työpaikan tarjoamaa kokonaiskompensaatiota, niin luontaisedut ja muut edut tarjoavat mittavan lisän suoran rahapalkan päälle. Ainakin meidän #AtoZtyypeille. Tässä blogissa avaamme hieman meidän etupakettikokonaisuuttamme, joka pitää suoraan rahanarvoisten luontaisetuuksien lisäksi toimintamallimme suomia joustoja ja uniikkeja etuuden omaisia toimintoja ja palkallisia vapaita. 

Luontaisedut, jotka työntekijälle voi verottomana tai verotusarvollisena tarjota, määrittelee pitkälti Verottaja. Monesti keskustelemme erilaisista vaihtoehdoista tarjota työntekijöille erilaisia tuotteita ja palveluita parturi-kampaamopalveluista kuukausilaskutteisiin musiikkipalveluihin, mutta niiden tarjoaminen usein kaatuu siihen, että ne olisivat palkkaan rinnastettavia ja siten verotettavia.  

Verottajan hyväksymät luontaisedut ovat kuitenkin yrityksen kannalta järkevää tarjota ja edullista kummallekin osapuolelle verrattuna puhtaaseen rahapalkkaan, josta työntekijä joutuisi maksamaan tuloveroa ja työnantaja työnantajamaksuja. Meillä on etupakettiin pyritty lisäämään käytännössä kaikki, mitä Verottaja mahdollistaa, ja nämä ovatkin jo IT-alalla monesti hyvin vakiintuneita – toki laajuuksissa on eroja. AtoZin etupakettiin kuuluu muun muassa:  

  • Lounas-, liikunta- ja kulttuurietuudet, hieronta- ja fysioterapiaetu sekä työsuhdematkalippuetuus hoituu meillä palveluntarjoajan, Smartumin kautta. Meillä on määritelty max. 500 € vuosiraja muille kuin lounasedulle ja applikaatio vahtii, että Verottajan määrittelemät maksimirajat toteutuvat. 
  • Työterveyspalvelut ovat hyvin laajat pitäen sisällään erikoislääkärit, lähes kaikki labrat ja kuvantamiset sekä hammashuoltoa Mehiläisen kautta. 
  • Laaja vapaa-ajantapaturmavakuutus on otettu jokaiselle kattamaan myös mahdolliset etätöissä sattuneet haaverit. Ja tietysti se kattaa myös vapaa-ajan sattumukset. Fennian vapaa-ajan tapaturmavakuutus onkin todella kattava ja pitää sisällään myös vaaralliset lajit ja jopa kilpailutilanteet. 
  • Tarjoamme mahdollisuuden henkivakuutukseen. 
  • Polkupyöräetuus on ollut hyvin tykätty ja meillä se tarjotaan ilman verotusarvoa suoraan palkan päälle. 

 atoz_tyypit_36-1

Lisäksi toimintamallimme ja kulttuurimme mahdollistaa hyvin joustavaa toimintaa työvälineiden valinnasta käytäntöihin. Meillä on määritelty budjettia ja raameja, jonka rajoissa työvälineitä voi hankkia ilman sen isompaa byrokratiaa tai lupien kyselyä. Myös muita työhön liittyviä kustannuksia laajakaistamenoista toimipisteiden parkkikustannuksiin voi sisällyttää kokonaisuuteen. 

Olemme rakentaneet etupakettiin sisäisen pisteytyssysteemin, jonka rajoissa listauksesta voi valita itselleen sopivia etuuksia siinä laajuudessa, kuin itse haluaa. Työterveyshuolto on kaikille pakollinen, mutta muuten listauksesta voi itselleen elämäntilanteeseensa sopivia etuja valita haluamassaan laajuudessa. Paketti on kyllä sen verran laaja, ettei rajat tule useammallekaan #AtoZtyypille vastaan. 

Pisteytetyn henkilökohtaisen paketin lisäksi AtoZilla on paljon sekä yksilöllisiä ja yhteisöllisiä työn tekemiseen liittyviä asioita, joista kuitenkin pidetään kovasti ja mikä kuvaa myös joustavaa toimintamalliamme. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa sekä mahdollistamme joustoa eri elämäntilanteissa. Meillä on täysin liukuva työaika – kunhan työt luonnistuvat, niin paikka ja aika ovat varsin vapaat. Myös ulkomailla on tehty etätöitä projektin salliessa. Liukumasaldot eivät kasva liikoja eikä ylitöitä juuri tehdä. Meillä työsopimuksen voi tehdä myös osa-aikaiseksi, jos työntekijä näin toivoo. Lomat ja vapaat saa asetella miten haluaa projektien kanssa sopien (kunhan vuosilomalain mukainen 2 perättäistä viikkoa kesälomakaudella toteutuu). Palkattomia saa joustavasti. Lisäksi heti ensimmäisestä vuodesta alkaen alkaa kertyä palvelusvuosivapaata. Kun yksi vuosi tulee täyteen saa #AtoZtyyppi käyttöönsä seuraavalle vuodelle palkallisen vapaapäivän. Kun kaksi vuotta tulee täyteen, saa kaksi päivää ja niin edelleen kymmeneen vuoteen saakka. Täytämme kesällä 7 vuotta, joten ensimmäiset #AtoZtyypit saavat jo 7 palkallista työpäivää extravapaata! 

Virkistäytyminen yhdessä on tärkeää! Järjestämme kuukausittain yhteisiä aamupala-, lounas- tai illallistilaisuuksia, joissa keräännymme yhteen sekä virkistäytymään, mutta myös kuulemaan ja juttelemaan työasioista. Etänä pidettävä taukoverryttely Fitness24Seven PT:n johdolla pitää rangan liikkeessä ja notkeana työpäivien keskellä. #Club-AtoZ (johon kuuluu jokainen #AtoZtyyppi) puolestaan järjestää erilaisia lajikokeiluja ja vapaa-ajan tapahtumia sekä isompia kekkeruuseja pitkin vuotta. 

 atoz_tyypit_11

Meillä pääsee osallistumaan ja näkemään ihan koko AtoZin liiketoiminnan. Kaikki tieto on avoinna ja talousasioihin sekä liiketoimintaan perehdytetään jokainen. Palkka-avoimuudestakin saimme #AtoZtyyppien kesken sovittua jo vuosia sitten. Siitä on oma bloginsa täällä. Meillä pääsee vaikuttamaan ja isommista jokaiseen vaikuttavista asioista päätämme yhdessä tarvittaessa äänestäen. Myös liiketoiminnan edistämiseen on mahdollisuus käyttää rahaa ja järjestää vaikka isompiakin tilaisuuksia esimerkiksi rekrytoinnin tai myynnin ympärille – kunhan taustalla on liiketoiminnallinen tarve ja toiminto on fiksu yrityksen kannalta. Näihinkään ei tarvitse erikseen lupia kysellä. Meillä luotetaan #AtoZtyyppeihin! Fiksut ihmiset tekevät fiksuja päätöksiä ja asioita, jos siihen annetaan vain mahdollisuus <3  

"Ihmisen kokoinen - nyt ja tulevaisuudessa”  pätee edelleen.