Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

AtoZin vuosi 2023 - Paremman digitaalisen tulevaisuuden puolustusvoitto

Puolustusvoitto. Omamme pidettiin. Näin voisi tiivistää AtoZin vuoden 2023. Termi tuo itselleni mieleen vaaleissa hävinneen puolueen selittelyt, kun puoluejohtaja kertoo vaalien jälkeen miten hienoa kampanjointi- ja kenttätyötä koko puolueväki oli tehnyt vaalien alla, vaikka nyt tulos ei yltänytkään odotuksiin. Oikeasti, olen tosi ylpeä #AtoZtyyppien tekemisestä tänä monille vaikeana vuonna. 
 
Jos tämän vuoden alkuun palataan, niin kovat odotuksethan meillä oli. AtoZ oli juuri tekemässä historiansa kovimmat investoinnit kasvuun. Vahvojen kasvuvuosien jälkeen uskoimme trendin jatkuvan ja markkinan pysyvän meille suotuisina. Energiatehokkuushankkeemme alkoi olla loppusuoralla ja uskoimme kovasti sen poikivan meille vielä ylimääräisen kasvubuustin. Vauhdissa pysymiseksi kasvatimme myös tukiorganisaatiotamme ja mielestäni teimmekin erinomaisia rekrytointeja! Se mitä emme osanneet odottaa, oli yleisen korkotason nousun siivittämä taloustilanteen näin merkittävä heikentyminen, joka johti yksityisen kysynnän voimakkaaseen laskuun. Ohjelmistokehitysmarkkinaa on yleisesti pitänyt tänä vuonna pinnalla mittavat julkiset investoinnit digitalisaatioon. Julkisen sektorin tarjouskilpailuihin osallistuminen ei ole ollut osa AtoZin strategiaa, joten julkisista digieuroista emme ole päässeet nauttimaan kuin sivuosumina kumppaneidemme kautta. 
 
Asiakaskuntamme koostuu lähes täysin yksityisistä yrityksistä. Mukana on sekä valtavan hienoja tulevaisuuteen katsovia suuria teollisuusyrityksiä että rohkeita startuppeja, jotka uskaltavat yrittää vahvan visionsa turvin. AtoZiin selvästi luotetaan. Pitkäaikaiset asiakkaamme olemme pystyneet palvelemaan niin hyvin, että monien kohdalla yhteistyömme on vaikeassakin taloustilanteessa kasvanut entisestään. Toki olemme saaneet myös uusia asiakkaita. Emme ehkä ihan toivotuissa määrin, mutta nämä uudet projektit ovat olleet mitä mielenkiintoisimpia ja tuoneet monella tavalla myös uutta osaamista organisaatioomme.  Suuret kiitokset luottamuksestanne teille kaikille tästä vuodesta. Ilman teitä emme olisi mitään!  

Vuosi 2023 oli lopullinen tekoälyn läpimurron vuosi, myös AtoZilla. Tekoälyratkaisujen tarjoaminen ei ollut meille alun perin strateginen valinta. Projektit lähtivät asiakkaiden aloitteesta. Tehdessä #AtoZtyyppien asiantuntemus karttui ja sisäistimme itsekin, että älykkäät ihmisten työtä helpottavat ratkaisut ovat osa "Parempaa digitaalista tulevaisuutta" - Ihan niin kuin ohjelmistojen energia- ja kustannustehokkuuskin! Tämän päivitimme keskellä vuotta myös verkkosivustomme pääviestiksi ja brändimme kantavaksi teemaksi. Vuonna 2024 tekoälykehitys tulee olemaan toiminnassamme vielä huomattavasti suuremmassa roolissa. Toivonkin pystyväni kertomaan jo lähiaikoina yrityksellemme erittäin merkittävästä partneroitumisesta tekoälyhankkeeseen liittyen. 

Uskomme ensi vuoteen on vahva. Myynti on paiskinut tänä vuonna kovasti töitä ja sitä myöden myyntiputkemme on paisunut mukavasti. Tänä vuonna kasvua jarruttanut päätöksien venyminen epävarmoissa talouden ajoissa helpottanee. Korkotasojen ennakoidun jatkuvan laskun myötä, uskon investointien lähtevän ensi vuonna liikkeelle ja kysyntäpatouman purkautuvan. Digitalisaatio megatrendinä ei häviä mihinkään ja sen alalajeina tekoälyn vallankumous ja kestävien ohjelmistoratkaisujen murros vauhdittavat varmasti AtoZin ensi vuotta. 
 
Kiitos vielä kaikille työystäville, kumppaneille, asiakkaille  sekä muille tarinaamme seuraaville tästä vuodesta!