Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

AtoZ & Pinya yhteistyössä

Uudenlainen yhteisöalusta – paljon enemmän kuin vain deittisovellus

Yhteisöalustana toimiva mobiilisovellus Pinya on suunnattu kaikille seksipositiivisesti ajatteleville ihmisille. Sovellus antaa käyttäjille mahdollisuuden löytää muita monisuhteisia ja vapaamielisiä ihmisiä. Tarjolla on yhteydenpitoa yksittäisten käyttäjien ja ryhmien kanssa, yhteisiä seikkailuja erilaisissa tapahtumissa sekä seksipositiivisille suunnattuja tuotteita ja palveluja.

Pinya on tulossa ensi vaiheessa käyttöön noin 80 eri maassa. Kansainvälisen käyttäjäkunnan lisäksi sovelluksen kautta tulee tarjolle suuri määrä erilaisia tuotteita, palveluja, tapahtumia ja seikkailuja. Kyseessä on uudenlainen deittisovellus, jossa ihmisten löytäminen on vain osa palvelukokonaisuutta. 

Kokonaisuus ratkaisi valinnan  

AtoZ Oy valikoitui sovelluksen toteuttajaksi lähes kahdenkymmenen arvioidun ohjelmistotalon joukosta. Vaatimuksena oli kyky lähteä toteuttamaan sovellusta puhtaalta pöydältä. Hankkeessa tarvittiin sekä ohjelmistoarkkitehtuurin että ohjelmiston toteutuksen vahvaa ammattitaitoa.

 "Speksasimme ideaa ja tavoitteita. Sovelluksen kehitystyöhön tarvitsimme sopivan ohjelmistotalon. Teimme kyselyjä lähes 20 alan toimijalle, ja haastattelimme usean yrityksen väkeä. AtoZ valikoitui lopulta hinnan ja laadun perusteella, vakuuttava kokonaisuus ratkaisi", sovellusidean kehittänyt Proud Pony Oy:n toimitusjohtaja Toni Onatsu kertaa hankkeen valmisteluvaiheita.

Pinya tuo yhteen suuren määrän kansainvälisiä käyttäjiä. Luvassa on lisäksi noin 1000 erilaista sovelluksen kautta koettavaa seikkailua, tuotteita, tarjouksia, klubijäsenyyksiä ja tapahtumia.

Ihmisten löytäminen on vain yksi osa Pinyan käyttäjilleen tuomia mahdollisuuksia. Sen voi nähdä deittisovelluksena, mutta se on myös paljon muuta.

Tuotteen ensimmäinen versio julkaistiin loppuvuodesta 2023. Pinyan lopullinen brändäys valmistui kevään 2024 aikana, minkä jälkeen sovellusta lähdettiin avaamaan maailmanlaajuiseen käyttöön. Suomessa kehitetty ja testattu sovellus jaellaan ensi vaiheessa noin 80 maahan.

Seksuaalisuus on monille ihmisille hankala aihe. Pinyan yhteydessä tämä elämänalue tuodaan esille valot päälle ja verhot auki -mentaliteetilla. Miksi pitäisi kokea hankalaksi puhua avoimesti myönteisistä ja hauskoista asioista? Onatsu pitää tärkeänä sitä, että Pinya on kevyt ja raikas, hauska ja iloinen, ja kaikki "nuhjuisuus" pysyy siitä kaukana.

"Seksipositiivisuudella tarkoitamme mahdollisuutta oppia, kokea ja sisäistää laajasti erilaisia seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Emme ole kertomassa, mitä kunkin pitäisi olla. Tuomme kaikkea ihmisten saataville ja lähestyttäväksi. Jokainen saa itse vapauden ja vastuun elää ja kokeilla.

Pinya_Adventure

 

Tarkkaa priorisointia 

Sovelluksen kehitysvaihe oli iso ja tiivistahtinen rupeama. Suunnittelu alkoi keväällä 2023, ja pientä alkua oli valmiina jo ennen kesälomia. Toteutustyö pääsi kunnolla vauhtiin lomien jälkeen.

AtoZin pieni tiimi teki alkuun kolme kuukautta täysipäiväistä sovelluskehitystyötä. Pohjana oli MoSCoW-mallin mukainen suunnitelma sovelluksen ominaisuuksista ja niiden tärkeysjärjestyksestä. Mallissa priorisoidaan ominaisuuksia tärkeysjärjestykseen, jotta kehittäjät voivat keskittyä asiakkaalle eniten arvoa tuottaviin ominaisuuksiin.

Versio 1.0 julkaistiin ensimmäisten kolmen kehityskuukauden jälkeen. Mukana olivat jo perustoiminnallisuudet kuten profiilit, ryhmäprofiilit, jäsenyys, viestit ja tapahtumat. Kehitystyö jatkui kahden viikon mittaisina sykleinä, joiden myötä sovellus saatiin lopulta riittävän valmiiksi laajaa julkaisua varten.

"Prosessi on ollut aika pitkä, mutta nyt pääsemme kehitysvaiheesta tuotteen myyntiin ja markkinointiin", Onatsu toteaa. 

"Runsaan vuoden tiiviin työn jälkeen sovellus on saamassa käyttäjiä, ja sopimuksia ensimmäisten yritysasiakkaiden kanssa on tehty. Nämä ovat palvelun kautta näkyvyyttä saavia kumppaneita."

Intuitiota kannattaa kuunnella

Yhteistyö AtoZin kanssa on toiminut Onatsun kokemuksen mukaan hyvin. Sovelluskehitys on edennyt järjestelmällisesti ja ammattitaitoisesti.

 "Ihmisiä on vaihtunut AtoZin tekijäjoukossa, mutta ei häiritsevässä määrin. Esimerkiksi pääasiallinen sovelluskehittäjä vaihtui kertaalleen matkan varrella, mutta tilalle löytyi todella hyvä uusi tekijä", Onatsu kiittää.

 Sovelluksen kehitystyö oli sen lanseeraukseen asti AtoZin vastuulla. Pinyan taustayhtiöllä on nyt myös oma tekninen asiantuntija, joka ottaa jatkossa suuren osan teknisestä kehittämisestä huolekseen. AtoZ jatkaa edelleen kumppanina, joka voi toteuttaa tuotteeseen muutoksia ja uudistuksia.  

Sovelluksen toteutuksesta vastaavan kumppanin valinta on vaativa tehtävä erityisesti tilaajalle, jolla ei ole omaa teknistä osaamista. On pystyttävä luottamaan ulkopuolisiin tekijöihin ilman valmiutta arvioida tulevan toteutuksen teknistä puolta, perusratkaisujen laatua ja toimivuutta.

"Luotimme AtoZin osaamiseen, eivätkä he ole tuottaneet pettymystä. Saimme toimivan toteutuksen, jossa me myös omistamme koodin."

Kumppaniyrityksen valinnassa henkilökemialla on oma tärkeä roolinsa.

"Kemioilla on väliä kaikessa liiketoiminnassa. Jos kumppaneita haastatellessa intuitio sanoo, että jokin tässä ei toimi, sitä kannattaa kuunnella. AtoZin väki antoi myönteisen ja osaavan kuvan, se oli meille tärkeää."

Pinya_Profile

Ei heikkohermoisille

Onatsu on kokonaisuutena tyytyväinen tähänastiseen yhteistyöhön AtoZin kanssa.

"Saimme kehitysprojektissa kaiken, mitä vaadimme ja odotimme. Juoksimme yhdessä tiukalla aikataululla ensimmäisen tuotteen markkinoille."

Onnistunut hanke AtoZin kanssa on tuonut uskottavuutta siihen, miten Pinyan taustajoukot vievät asiaansa edelleen eteenpäin.  

"Tämä oli matkamme ensimmäinen askel, ja se onnistui. AtoZin koodarit ovat tehneet laadukasta jälkeä kovan paineen alla. Tällainen projekti ei varmastikaan sovi ihan heikkohermoisimmille."

 

Jos projektisi kaipaa kokenutta IT-asiantuntijaa, ota yhteyttä #AtoZtyyppeihin 

Myös he luottavat #AtoZtyyppeihin

Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon

Yksi askel niin voimme olla avuksi

Jätä meille yhteydenottopyyntö niin olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.

Voit myös varata ajan ilmaiselle tunnin mittaiselle konsultaatiolle missä syvennymme yrityksesi ohjelmistohaasteisiin.

Varaa keskusteluaika

Myös he luottavat #AtoZtyyppeihin

Tutustu myös muihin asiakastarinoihin

Codemen - Porkka

Edunvalvonta asiakkaan parhaaksi

Päätimme hyödyntää IT-projektissa asiantuntijaosaamista Porkan ulkopuolelta,
j
oten laitoimme ilmoituksen Codemenin
ohjelmistoyritysten verkostoon.

AtoZin asiantuntija toimii Porkan hankkeessa projektipäällikkönä, eli hän koordinoi hanketta Porkan edustajana ja valvoo siinä Porkan etua. 
IT-järjestelmien kehitys on Kukkosen mukaan
edennyt sujuvasti ajoittaisista haasteista huolimatta.

Lue lisää
Mylab

Asiantuntijat tuotekehityksen apuna

Mylab käyttää tietojärjestelmiensä kehityksessä omien työntekijöidensä lisäksi myös ulkoisia asiantuntijapalveluita, mitä kautta AtoZkin astui mukaan kuvioon. 

Mylabin juuret ovat Pirkanmaalla, ja teemme tiivistä yhteistyötä täkäläisten softayritysten kanssa.
AtoZ otti meihin yhteyttä ja tiedusteli, olisiko meillä tarvetta osaavalle ohjelmistokehittäjälle. Siitä yhteistyömme lähti sitten rakentumaan ja on jatkunut nyt puolisentoista vuotta

Lue lisää
SataDiag

Räätälöity Tieto 2-ERP asiakkaan tarpeita kuunnellen

Suunnittelun pohjalta AtoZ loi meille selainpohjaisen Tieto 2 -nimisen ohjelmiston todella reippaalla aikataululla, ja se on nyt ollut meillä noin kolme vuotta sujuvassa käytössä. Nyt voimme välittää lausuntoja ja tutkimustietoja toisella puolella Suomea asuvalle lääkärille samassa järjestelmässä, johon jokaisella on omat tunnukset oikeuksineen,
Tunninen kertoo.
 

Lue lisää
PALVELUT

Näissä olemme suvereeneja!

icon_ohjelmistokehitys

Digitaalista palvelu- ja tuotekehitystä A to Z.

Tarjoamme osaamistamme laajalti eri ohjelmistokehityksen osa-alueissa. Palvelumme kattaa ratkaisut konsulttipalveluista kokonaisten tietojärjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen.

icon_edunvalvonta

Edunvalvonta

Varmistamme ohjelmistokehityshankkeiden sujuvuuden tilaajan ja toimittajan välillä alusta loppuun, eli A:sta Z:aan. Kutsumme tätä Asiakkaan Edunvalvonnaksi.

icon_devaaja

Laadunvarmistus & Ohjelmistotestaus

”Laatu pitää nähdä – mutta myös tuntea”. Tunnemme syvää huolta ohjelmistoratkaisujen laadusta. Sen vuoksi laadunvarmistus on lähellä sydäntämme ja haluamme varmistaa asiakkaallemme laadukkaat ratkaisut.

Ota suora yhteys #AtoZmyyntiin

Lupaamme syventyä ongelmasi ratkaisuun kaikella intohimolla ja osaamisella.

Sähköpostimme ovat muotoa
etunimi.sukunimi@atoz.fi

Ota yhteyttä!