Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

AtoZ & eSalary evolution yhteistyössä

eSalary Evolution sai henkilöstöhallintajärjestelmän kehitykseen konsultointia ja kattavaa perehdytystä AtoZilta.

eSalary Evolution on loppuvuodesta 2020 perustettu palkanlaskennan uudistamiseen tähtäävä yritys, joka syntyi tukemaan ja monipuolistamaan jo parinkymmenen vuoden ikäistä ePalkat-palkanlaskennan järjestelmää.

Yrityksen omistavat yhdessä taloushallintoon keskittyvä ohjelmistoyritys Heeros Oyj sekä ePalkkojen pääsuunnittelija Rainer Wallenius. Heeroksen ohjauksessa eSalary kehittää palkanlaskennan ohjelmistoa luomalla sen käyttöön moderneja palkkaratkaisuja, jotka takaavat asiakkaille sujuvan, kattavan ja luotettavan palkanhallinnan pitkälle tulevaisuuteen.

Walleniuksen mukaan AtoZ on ollut keskeinen osa eSalaryn kehitystyötä alkuvuodesta 2022 lähtien. Yritykset rakentavat yhteistyössä palkanlaskentaohjelmistoon liitettävää henkilöstöhallintajärjestelmää, jollaista eSalarylla ei ole aikaisemmin ollut.

Yhteistyö liikkeelle kehitystarpeiden ymmärtämisestä 

Rainer Walleniuksen mukaan vinkki AtoZista tuli Heeroksen sisältä.

”Halusimme tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, jolla on vankka tuntemus nykypäivän ohjelmistokehityksen ratkaisuista ja joka tunnistaa tavoitteemme ja kykenee soveltamaan osaamistaan juuri niihin. Halusimme ulkopuolista näkökulmaa nykyiseen järjestelmäämme ja asiantuntijuutta mahdollisten kehitystoimien kartoittamiseen.

Toivoimme, että kumppanimme kykenisi osallistumaan niin ratkaisuiden tekniseen evaluointiin kuin itse toteuttamiseenkin käytännön tekemisen tasolla. Tähtäimessä on siis alusta asti ollut palveluarkkitehtuurin suunnittelu ja fiksu toteutus.

Teimme aiemmin yhteistyötä erään konsulttifirman kanssa, joka ei kuitenkaan täysin hoksannut tavoitteitamme. Kuulin Heeroksen sisältä positiivisia ajatuksia AtoZista, ja päädyin ottamaan heihin yhteyttä vinkin ansiosta. Heti AtoZin kanssa keskustellessa meillä tuli tunne, että nyt meillä on kumppani, jolla on homma hallussa”, Wallenius muistelee.

Työpajoissa kartoitettiin kehityskohteet ja luotiin pohja yhteistyölle

”AtoZ tarjosi meille aluksi neljän workshopin pakettia, jonka kautta lähdimme pilkkomaan projektimme tavoitteita pienempiin osiin ja ratkomaan niiden toteutusta yhdessä tuumin. Pääsimme varsin nopeasti määrittelemään prosessia järkevältä ja uskottavalta pohjalta.

Kävimme työpajoissa läpi olemassa olevaa järjestelmäämme ja pohdimme kohtalaisen yksityiskohtaisestikin, millaisia ratkaisuja meillä on ja millaisia haluamme jatkossa tehdä. AtoZin konsultit tarjosivat asiantuntemusta ja perehdytystä siihen, miten tarjoamaamme järjestelmää kannattaa kehittää pääasiassa Spring Bootin, Javan ja Reactin avulla.

Työpajoissa tulimme lopulta päätökseen, että meidän kannattaa kehittää palkanhallintaohjelmistomme kylkeen henkilöstönhallintaominaisuus, sillä sellaista meillä ei ollut lainkaan. Tavoitteeksemme asettui, että pystymme ylläpitämään seikkaperäisesti henkilötietoihin, työsopimuksiin ja muuhun henkilöstöhallintoon liittyviä asioita osana samaa palkanlaskennan ohjelmistoa”, Wallenius kertoo.

Henkilöstöhallintajärjestelmän toteuttamiseen tukea sekä konsultoinnin että käytännön ohjelmoinnin kautta

Walleniuksen mukaan AtoZ on tuonut eSalarylle työpajojen konsultointiosaamisen lisäksi runsaasti modernin ohjelmoinnin kokemusta ja tekemistä myös käytännön tasolla.

”Lähdimme toteuttamaan yhdessä käytännössä nollista henkilöstöhallintajärjestelmää, joka sidottiin integraatiolla ePalkat-ohjelmistoon. Ensin teimme runkototeutukset, joiden pohjalle aloimme rakentaa järjestelmän ominaisuuksia pala kerrallaan. 

Olemme saaneet kehitettyä AtoZin ohjauksessa konkreettisia arkkitehtuuriratkaisuja aivan alustasta ja ohjelmistotekniikasta alkaen. Kun työssä on tullut vastaan esimerkiksi jokin monimutkaisempi tehtävä, AtoZin konsultti on perehdyttänyt meitä aiheeseen tekemällä siitä ensin karkean toteutuksen ja käymällä sitten kanssamme läpi, miten se kannattaisi tehdä valmiiksi.

Projektin myötä järjestelmämme sisältää enemmän yleisemmin käytettyä verkkoteknologiaa aikaisempaan verrattuna. Tuotteemme täytyy olla voimissaan vielä kymmenenkin vuoden kuluttua, eli aivan flavor of the month -ratkaisua emme ole hakeneet. Tavoitteena on ollut kehittää modernia ja kestävää valtavirran teknologiaa laadusta tinkimättä, ja olemme vakuuttuneita, että olemme sitä AtoZin avulla myös saaneet,” Wallenius summaa. 

Tavoitteiden saavuttaminen on seurausta yhteisymmärryksestä, aikatauluissa pysymisestä sekä hyvästä hengestä

AtoZin ja eSalary Evolutionin yhteistyön tulos eli henkilöstöhallintajärjestelmä on julkistettu mutta ei aivan vielä tuotannossa. Ohjelmisto on tarkoitus saada käyttöön lähitulevaisuudessa, ja yhteistyö tullee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Walleniuksen mukaan yhteistyö on onnistunut kokonaisuudessaan poikkeuksellisen hyvin.

”Homma on toiminut erinomaisesti, ja kaikki ovat olleet pääsääntöisesti samalla sivulla projektissa alusta lähtien. Koko vuoden ajan kaikille on ollut selvillä, mitä olemme tekemässä ja mitä tehtävälistalla missäkin vaiheessa on.

Yleisellä tasolla erittäin positiivinen asia on ollut aikatauluissa pysyminen. AtoZin arvioinnit aikamääreistä ovat osuneet aivan nappiin, ja tavoitteisiin on päästy aina määräajassa. Löimme jo ennen yhteistyön alkua lukkoon päivittäiset scrumit alan käytännön mukaisesti, eli seuraamme projektin etenemistä palavereissa joka päivä. Vaikkei henkilöstönhallintaohjelmisto ole projektina mahdottoman suuri, olemme määritelleet jatkuvasti selkeitä välitavoitteita, ja niissä on myös pysytty.  

Kokemukseni mukaan konsulttifirma voi tehdä eri asiakkailleen copypastella paljonkin asioita, mutta itselleni ei ole syntynyt missään vaiheessa mielikuvaa, ettei AtoZ olisi miettinyt juuri meidän tarpeitamme ja hyödyntänyt heille antamaamme tilaa kumppanuuden aikana. Heille kertynyt osaaminen on kanavoitunut hyödyksemme tarpeemme erinomaisesti huomioon ottavalla tavalla.  

Olemme saaneet oppia myös paljon uutta matkan varrella ja ottaneet mielenkiinnolla heidän osaamisensa ja kokemuksensa hedelmät vastaan. Uskon, että molemminpuolinen hyvä henki ja oppiminen ovat kasvattaneet myös AtoZin motivaatiota onnistua työssään entistäkin paremmin. 

Voin suositella AtoZia ehdottomasti eteenpäin muille konsultaatio- ja ohjelmointiosaamista kaipaaville – ja itse asiassa olenkin ehtinyt jo niin tehdä.”  

AtoZin palvelu eSalarylle sisältää siis 
  • työpajakonsultointia palkanhallintaohjelmiston sekä siihen liitettävän henkilöstöhallintajärjestelmän rakentamiseen.
  • käytännön ohjelmointia ja monipuolista perehdytystä moderniin softakehitykseen.
  • tavoitteiden saavuttamisen juuri aikataulussa – hyvällä hengellä ja korkealla motivaatiolla.

Jos etsit yrityksellesi ohjelmistokehityskumppania, ota yhteyttä #AtoZtyyppeihin!

Myös he luottavat #AtoZtyyppeihin

Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon

Yksi askel niin voimme olla avuksi

Jätä meille yhteydenottopyyntö niin olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.

Voit myös varata ajan ilmaiselle tunnin mittaiselle konsultaatiolle missä syvennymme yrityksesi ohjelmistohaasteisiin.

Varaa keskusteluaika

Myös he luottavat #AtoZtyyppeihin

Tutustu myös muihin asiakastarinoihin

Codemen - Porkka

Edunvalvonta asiakkaan parhaaksi

Päätimme hyödyntää IT-projektissa asiantuntijaosaamista Porkan ulkopuolelta,
j
oten laitoimme ilmoituksen Codemenin
ohjelmistoyritysten verkostoon.

AtoZin asiantuntija toimii Porkan hankkeessa projektipäällikkönä, eli hän koordinoi hanketta Porkan edustajana ja valvoo siinä Porkan etua. 
IT-järjestelmien kehitys on Kukkosen mukaan
edennyt sujuvasti ajoittaisista haasteista huolimatta.

Lue lisää
Mylab

Asiantuntijat tuotekehityksen apuna

Mylab käyttää tietojärjestelmiensä kehityksessä omien työntekijöidensä lisäksi myös ulkoisia asiantuntijapalveluita, mitä kautta AtoZkin astui mukaan kuvioon. 

Mylabin juuret ovat Pirkanmaalla, ja teemme tiivistä yhteistyötä täkäläisten softayritysten kanssa.
AtoZ otti meihin yhteyttä ja tiedusteli, olisiko meillä tarvetta osaavalle ohjelmistokehittäjälle. Siitä yhteistyömme lähti sitten rakentumaan ja on jatkunut nyt puolisentoista vuotta

Lue lisää
SataDiag

Räätälöity Tieto 2-ERP asiakkaan tarpeita kuunnellen

Suunnittelun pohjalta AtoZ loi meille selainpohjaisen Tieto 2 -nimisen ohjelmiston todella reippaalla aikataululla, ja se on nyt ollut meillä noin kolme vuotta sujuvassa käytössä. Nyt voimme välittää lausuntoja ja tutkimustietoja toisella puolella Suomea asuvalle lääkärille samassa järjestelmässä, johon jokaisella on omat tunnukset oikeuksineen,
Tunninen kertoo.
 

Lue lisää
PALVELUT

Näissä olemme suvereeneja!

icon_ohjelmistokehitys

Digitaalista palvelu- ja tuotekehitystä A to Z.

Tarjoamme osaamistamme laajalti eri ohjelmistokehityksen osa-alueissa. Palvelumme kattaa ratkaisut konsulttipalveluista kokonaisten tietojärjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen.

icon_edunvalvonta

Projektinhallinta ja edunvalvonta

Varmistamme ohjelmistokehityshankkeiden sujuvan toimituksen alusta loppuun, eli A:sta Z:aan.

icon_devaaja

Laadunvarmistus & Ohjelmistotestaus

”Laatu pitää nähdä – mutta myös tuntea”. Tunnemme syvää huolta ohjelmistoratkaisujen laadusta. Sen vuoksi laadunvarmistus on lähellä sydäntämme ja haluamme varmistaa asiakkaallemme laadukkaat ratkaisut.

Ota suora yhteys #AtoZmyyntiin

Lupaamme syventyä ongelmasi ratkaisuun kaikella intohimolla ja osaamisella.

Tommi Kauppinen

Ollaan yhteydessä!

Minut tavoitat parhaiten soittamalla
045-8546652
tai tekstiviestillä, WhatsAppilla ja meilillä.

Verkostoidun mielellään myös LinkedInin välityksellä.

LinkedIn

Sähköpostimme ovat muotoa
etunimi.sukunimi@atoz.fi

Ota yhteyttä!