Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

Energiatehokkaat ohjelmistoratkaisut

Ohjelmistojen energiatehokkuuden auditointi, optimointi ja edunvalvonta

Olemme kehittäneet konseptin energiatehokkaiden ohjelmistojen sekä ohjelmistokehityksen auditoinnille ja optimoinnille. Teemme asiakkaillemme laaja-alaisen auditoinnin, jossa kartoitamme oleellisia kehitys- ja optimointikohteita. Samalla pyrimme avustamaan asiakkaitamme kehityskohteiden korjaamisessa, energiatehokkuuden optimoinnissa, ja annamme neuvoja eri haasteisiin.

Asiakas saa auditoinnista raportin, josta selviää ohjelmiston tehokkuuden nykytilanne, suosittelut kustannustehokkaimmista optimointitoimenpiteistä, ja lisäksi tietoa mm. arkkitehtuurista ja ohjelmistokehitysprosessista osa-alueittain pisteytettynä. Tehokkuuden lisäksi ehdottamillamme toimenpiteillä paranee myös loppukäyttäjän käyttäjäkokemus, ja lisäksi ylläpitotyö on jatkossa helpompaa ja edullisempaa parantuneen arkkitehtuurin ja valvonnan myötä. Tavoitteena auditoinnin jälkeisessä optimointityössä on pienentää sähkönkulutuksen ja hiilipäästöjen lisäksi asiakkaan palvelinkuluja, jopa kymmeniä prosentteja.

Pilottiasiakkaamme loppuraportissa annoimme asiantuntija-arvion, että toteuttamalla kaikki antamamme optimointisuositukset järjestelmää voitaisiin parantaa energiatehokkuuden näkökannalta seuraavasti:

  • Kustannukset -40% ... -60%
  • Hiilipäästöt (CO2e) -50% ... -70%
  • Sähkönkulutus -50% ... -70%

Optimointiratkaisut

Pilottiasiakas ja toteutuneet säästöt 

Teimme pilottiasiakkaallemme energiatehokkuusauditoinnin. Auditoinnissa annettuja optimointisuosituksia alettiin toteuttamaan vaiheittain. Jo ensimmäisessä vaiheessa onnistuimme pienentämään

  • Palvelinkuluja 10%
  • CO2e-päästöjä 32%
  • Sähkönkulutusta 33%
  • Tehdyn optimoinnin takaisinmaksuaika 8-10 kk

Optimointityön edetessä saamme eri työkalujen avulla kulujen ja päästöjen muutoksista dataa päivittäin, joten toteutuneiden vähennysten seuraaminen on mahdollista lähes reaaliajassa.

Ohjelmiston optimoinnin hyödyt

Edunvalvonta

Auditoinnin ja optimoinnin lisäksi tarjoamme hankintoihin liittyviä edunvalvontapalveluita sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Edunvalvontakumppanina varmistamme että ohjelmistokehityshankkeissa hyödynnetään energiatehokkaita ratkaisuja ja huomioidaan mahdollisia ympäristövaikutuksia.

Lisätietoja energiatehokkaista ohjelmistoista - linkit:

Ota yhteyttä

Voit jättää viestin vieressä olevalle lomakkeelle 👉
TAI lähettää sähköpostia osoitteeseen energiatehokkuus@atoz.fi
TAI ottaa allaolevaan tyyppiin yhteyttä 👇

profile_180x200

  Jarkko Koistinaho
 Johtava energiatehokkaiden
 ohjelmistoratkaisujen arkkitehti

 #energiatehokkaatohjelmistot
 #GreenICT
 #kestäväICT #kestäväkehitys
 > LinkedIn

Tässä tää lomake ✉️

10/22
tiedotteet / #AtoZtyypit / #olehyväkoodi / energiatehokkuus

Energiatehokkuuden hullu vuosi ja atoz.fi/energiatehokkuus

Ei olisi arvannut, kuinka ajankohtaisen asian äärellä olimme syksyllä 2021, kun keskustelimme AtoZin pitkän aikavälin strategiatyön yhteydessä...

Lue lisää
07/22
ohjelmistokehitys / laadunvarmistus / energiatehokkuus

Onko digitaalisuus aina vihreää?

Ilmaston lämpenemisen rinnalla jatkuvasti kasvava energiankulutus on globaali ongelma ratkaistavaksi. ICT-alalla energiankulutus on kasvusuunnassa...

Lue lisää