Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦
Ohjelmistojen energiatehokkuuden auditointi, optimointi ja edunvalvonta

Olemme kehittäneet konseptin energiatehokkaiden ohjelmistojen sekä ohjelmistokehityksen auditoinnille ja optimoinnille. Teemme asiakkaillemme laaja-alaisen auditoinnin, jossa kartoitamme oleellisia kehitys- ja optimointikohteita. Samalla pyrimme avustamaan asiakkaitamme kehityskohteiden korjaamisessa, energiatehokkuuden optimoinnissa, ja annamme neuvoja eri haasteisiin.

Asiakas saa auditoinnista raportin, josta selviää ohjelmiston tehokkuuden nykytilanne, suosittelut kustannustehokkaimmista optimointitoimenpiteistä, ja lisäksi tietoa mm. arkkitehtuurista ja ohjelmistokehitysprosessista osa-alueittain pisteytettynä. Tehokkuuden lisäksi ehdottamillamme toimenpiteillä paranee myös loppukäyttäjän käyttäjäkokemus, ja lisäksi ylläpitotyö on jatkossa helpompaa ja edullisempaa parantuneen arkkitehtuurin ja valvonnan myötä. Tavoitteena auditoinnin jälkeisessä optimointityössä on pienentää sähkönkulutuksen ja hiilipäästöjen lisäksi asiakkaan palvelinkuluja, jopa kymmeniä prosentteja.

Pilottiasiakkaamme loppuraportissa annoimme asiantuntija-arvion, että toteuttamalla kaikki antamamme optimointisuositukset järjestelmää voitaisiin parantaa energiatehokkuuden näkökannalta seuraavasti:

  • Kustannukset -40% ... -60%
  • Hiilipäästöt (CO2e) -50% ... -70%
  • Sähkönkulutus -50% ... -70%

Optimointiratkaisut

Pilottiasiakas ja toteutuneet säästöt 

Teimme pilottiasiakkaallemme energiatehokkuusauditoinnin. Auditoinnissa annettuja optimointisuosituksia alettiin toteuttamaan vaiheittain. Jo ensimmäisessä vaiheessa onnistuimme pienentämään

  • Palvelinkuluja 10%
  • CO2e-päästöjä 32%
  • Sähkönkulutusta 33%
  • Tehdyn optimoinnin takaisinmaksuaika 8-10 kk

Optimointityön edetessä saamme eri työkalujen avulla kulujen ja päästöjen muutoksista dataa päivittäin, joten toteutuneiden vähennysten seuraaminen on mahdollista lähes reaaliajassa.

be3e1309-8283-4e75-9177-d96c3a2e2fcb (768 × 768 px)

Edunvalvonta

Auditoinnin ja optimoinnin lisäksi tarjoamme hankintoihin liittyviä edunvalvontapalveluita sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Edunvalvontakumppanina varmistamme että ohjelmistokehityshankkeissa hyödynnetään energiatehokkaita ratkaisuja ja huomioidaan mahdollisia ympäristövaikutuksia.

Lisätietoja energiatehokkaista ohjelmistoista - linkit: 

Ota yhteyttä

Voit jättää viestin vieressä olevalle lomakkeelle 👉
TAI lähettää sähköpostia osoitteeseen energiatehokkuus@atoz.fi
TAI ottaa alla olevaan tyyppiin yhteyttä 👇

 

Jarkko_Koistinaho_puolikas

  Jarkko Koistinaho
 Johtava energiatehokkaiden
 ohjelmistoratkaisujen arkkitehti

 

 #energiatehokkaatohjelmistot
 #GreenICT
 #kestäväICT #kestäväkehitys
 > LinkedIn

Lähetä viestiä ✉️

01/23
ohjelmistokehitys / energiatehokkuus

Miksi ohjelmistosi toimii tehottomasti? Osa 2: UX ja prosessit

Tässä energiatehokkuuden blogisarjan kirjoituksessa valotamme kokemuksiamme siitä, miten käytettävyyteen (UX) ja prosesseihin liittyvät ongelmat...

Lue lisää
12/22
ohjelmistokehitys / energiatehokkuus

Miksi ohjelmistosi toimii tehottomasti? Osa 1: Koodi

Energiatehokkuuden blogisarjan tämänkertainen kirjoitus pureutuu käytännön kokemuksiimme siitä, millaisia tehottomuuden lähteitä ohjelmistojen...

Lue lisää