Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

ENERGIATEHOKKAAT
OHJELMISTOT

Olemme kehittäneet menetelmän tietojärjestelmien energiatehokkuuden kartoittamiseen ja järjestelmien optimointiin energiankulutuksen vähentämiseksi.

Tiesitkö, että ICT-ala kuluttaa maailman globaalista energiankulutuksesta noin 10 % ja kulutus kasvaa noin 6—9 % vuositasolla? ICT-ala on vastuussa maailman nopeimmin kasvavasta jätelajista eli käytöstä poistetusta elektroniikasta.

Tilanteen parantamiseksi ohjelmistojen tulee olla niin energiatehokkaita kuin mahdollista.

Aloitimme kesäkuussa 2022 Energiatehokas ohjelmistokehitys -nimisen hankkeen, jolle saimme ELY-keskukselta myönteisen päätöksen yrityksen kehittämisavustukselle. Hankkeen aikana olemme toteuttaneet neljä pilottiauditointia neljälle eri asiakkaalle.

Pilottiauditointien yhteiseksi vuositason säästöpotentiaaliksi arvioimme:

  • rahallisesti 120000 euroa
  • hiilidioksidipäästöistä 2t CO2e
  • sähkönkulutuksesta 7 MWh

Mikä on sinun järjestelmäsi hiilijalanjälki? Voiko järjestelmästäsi löytyä optimoitavaa ja mahdollista säästöpotentiaalia?

Kokeile alhaalta löytyvää laskuria viitteelliseen arviointiin, me teemme tarkemman selvityksen!

1
2
3

Palvelumme

Auditointi

Optimointi

Edunvalvonta

Uudet hankkeet

Teemme asiakkaillemme laaja-alaisen energiatehokkuusauditoinnin, jossa kartoitamme oleellisia kehitys- ja optimointikohteita kohdejärjestelmästä sekä sen kehityksestä.

Auditoinnin jälkeisessä optimointityössä tavoite on pienentää sähkönkulutuksen ja hiilipäästöjen lisäksi asiakkaan palvelinkuluja, jopa kymmeniä prosentteja.

Edunvalvontakumppaninasi varmistamme että ohjelmistokehityshankkeissa hyödynnetään energiatehokkaita ratkaisuja ja huomioidaan mahdollisia ympäristövaikutuksia.

Uuden järjestelmän kehityksen alkumetreiltä lähtien otamme huomioon asiakkaan toiveet ja tuomme osaamisellamme energiatehokkaita ratkaisuja mukaan.

Asiakas saa auditoinnista raportin, josta selviää ohjelmiston tehokkuuden nykytilanne, suosittelut kustannustehokkaimmista optimointitoimenpiteistä, ja lisäksi tietoa muun muassa arkkitehtuurista ja ohjelmistokehitysprosessista osa-alueittain pisteytettynä.

Avustamme asiakkaitamme kehityskohteiden korjaamisessa, energiatehokkuuden optimoinnissa, ja annamme neuvoja eri haasteisiin.

Tarjoamme hankintoihin liittyviä edunvalvontapalveluita sekä yksityiselle että julkiselle sektorille.

Valitsemalla meidät ohjelmistokehityskumppaniksesi voit vakuuttua siitä että teemme aktiivista kustannusten ja hiilijalanjäljen seurantaa, ja järjestelmäsi ovat kehitetty kestävillä ratkaisuilla.

Ota yhteyttä!

Voit vieressä olevalla laskurilla testata, mikä olisi järjestelmäsi mahdollinen säästöpotentiaali ja lähettää lopuksi viestiä 👉
TAI lähettää sähköpostia osoitteeseen energiatehokkuus@atoz.fi
TAI ottaa suoraan yhteyttä suoraan alla olevaan tyyppiin 👇

Jarkko_Koistinaho_puolikas

  Jarkko Koistinaho
 Johtava energiatehokkaiden
 ohjelmistoratkaisujen arkkitehti

 

 #energiatehokkaatohjelmistot
 #GreenICT
 #kestäväICT #kestäväkehitys
 > LinkedIn

Aiheen blogit

09/23
tiedotteet / #AtoZtyypit / #olehyväkoodi / energiatehokkuus

Motivaatiokirje ohjelmistojen energiatehokkuuden edistämiselle

Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin (MitViDi)- hankkeessa on kehitetty ensimmäinen versio arviointikehikosta, jolla voidaan...

Lue lisää
05/23
ohjelmistokehitys / energiatehokkuus

Säästöjä ja päästöjä: Opetuksia auditoinneista

Olemme saaneet ohjelmistojen energiatehokkuushankkeemme pilottivaiheen virallisesti päätökseen. Nyt on aika hieman avata tärkeimpiä...

Lue lisää