Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

ENERGIATEHOKKAAT
OHJELMISTOT

Olemme kehittäneet menetelmän tietojärjestelmien energiatehokkuuden kartoittamiseen ja järjestelmien optimointiin energiankulutuksen vähentämiseksi.

Tiesitkö, että ICT-ala kuluttaa maailman globaalista energiankulutuksesta noin 10 % ja kulutus kasvaa noin 6—9 % vuositasolla? ICT-ala on vastuussa maailman nopeimmin kasvavasta jätelajista eli käytöstä poistetusta elektroniikasta.

Tilanteen parantamiseksi ohjelmistojen tulee olla niin energiatehokkaita kuin mahdollista.

Aloitimme kesäkuussa 2022 Energiatehokas ohjelmistokehitys -nimisen hankkeen, jolle saimme ELY-keskukselta myönteisen päätöksen yrityksen kehittämisavustukselle. Hankkeen aikana olemme toteuttaneet neljä pilottiauditointia neljälle eri asiakkaalle.

Pilottiauditointien yhteiseksi vuositason säästöpotentiaaliksi arvioimme:

  • rahallisesti 120000 euroa
  • hiilidioksidipäästöistä 2t CO2e
  • sähkönkulutuksesta 7 MWh

Mikä on sinun järjestelmäsi hiilijalanjälki? Voiko järjestelmästäsi löytyä optimoitavaa ja mahdollista säästöpotentiaalia?

Me selvitämme!

1
2
3

Palvelumme

Auditointi

Optimointi

Edunvalvonta

Uudet hankkeet

Teemme asiakkaillemme laaja-alaisen energiatehokkuusauditoinnin, jossa kartoitamme oleellisia kehitys- ja optimointikohteita kohdejärjestelmästä sekä sen kehityksestä.

Auditoinnin jälkeisessä optimointityössä tavoite on pienentää sähkönkulutuksen ja hiilipäästöjen lisäksi asiakkaan palvelinkuluja, jopa kymmeniä prosentteja.

Edunvalvontakumppaninasi varmistamme että ohjelmistokehityshankkeissa hyödynnetään energiatehokkaita ratkaisuja ja huomioidaan mahdollisia ympäristövaikutuksia.

Uuden järjestelmän kehityksen alkumetreiltä lähtien otamme huomioon asiakkaan toiveet ja tuomme osaamisellamme energiatehokkaita ratkaisuja mukaan.

Asiakas saa auditoinnista raportin, josta selviää ohjelmiston tehokkuuden nykytilanne, suosittelut kustannustehokkaimmista optimointitoimenpiteistä, ja lisäksi tietoa muun muassa arkkitehtuurista ja ohjelmistokehitysprosessista osa-alueittain pisteytettynä.

Avustamme asiakkaitamme kehityskohteiden korjaamisessa, energiatehokkuuden optimoinnissa, ja annamme neuvoja eri haasteisiin.

Tarjoamme hankintoihin liittyviä edunvalvontapalveluita sekä yksityiselle että julkiselle sektorille.

Valitsemalla meidät ohjelmistokehityskumppaniksesi voit vakuuttua siitä että teemme aktiivista kustannusten ja hiilijalanjäljen seurantaa, ja järjestelmäsi ovat kehitetty kestävillä ratkaisuilla.

Ota yhteyttä!

Lähetä sähköpostia osoitteeseen energiatehokkuus@atoz.fi

 #energiatehokkaatohjelmistot
 #GreenICT
 #kestäväICT #kestäväkehitys

Aiheen blogit

06/24
tiedotteet / #AtoZtyypit / #partnerwithAtoZ / energiatehokkuus

AtoZin asiakastutkimus 2024

Myötäylpeys. Siinä oli päällimmäisin tunne, kun asiakastutkimuksemme tulokset lävähtivät sähköpostiini. On meillä vaan hienoja #AtoZtyyppejä, joita...

Lue lisää
12/23
liiketoiminta / #AtoZtyypit / #partnerwithAtoZ / energiatehokkuus / AI

AtoZin vuosi 2023 - Paremman digitaalisen tulevaisuuden puolustusvoitto

Puolustusvoitto. Omamme pidettiin. Näin voisi tiivistää AtoZin vuoden 2023. Termi tuo itselleni mieleen vaaleissa hävinneen puolueen selittelyt, kun...

Lue lisää