Skip to content

Valoa pimeyden keskelle

Kollega rupesi touhuamaan itselleen kirkasvalolamppua. Meillähän saa tehdä tiettyjä hankintoja tietyllä summalla per kuukausi ja mahdollisesti voi yhdistellä kuukausi budjettia jos haluaa jotain vähän kalliimpaa. Kuulemma hänen batcavensa tai siis kotityöpisteensä, kaipaa hieman lisävaloa ja olisihan se aivan parhautta jos valo toisi samalla tehoa työntekoon.

Touhu aiheutti pienen viestiripulin meidän sisäisessä tsätti keskustelussa, kun rupesimme insinöröimään aihetta. Auttaako se valo ja millaista valoa sen pitäisi olla? Itse olen altistanut aamiaisella itseni kirkasvalolampun valolle ja todennut, sen ehkä jopa piristävän. Tai sitten se on aamukahvi, mutta jos sen juo vasta toimistolla tarvitaan valoa korvien väliin, että pääsee niin kauas.

Googlen ja tsätin kanssa kun asiaa penkoi osui mielenkiintoinen artikkeli silmiini. Sen mukaan kylmä valkoinen valo parantaisi vireystilaa. Asiaa oltiin oikein tutkittu opiskelijoiden parissa Philipsin ja Teknillisen korkeakoulun toimesta. Mielenkiintoinen seikka oli myös kylmän valkoisen valon nauttiminen lounasajan jälkeen, joka vähensi väsymystä. Mutta paras väsymyksen vähentäjä oli kevätaurinko.

Kun nyt kuitenkin mennään kohti pimeyttä, päätin kotitoimistolla tehdä pienen eläinkokeen ja koettaa kuinka käy jos nautin kirkasvalolampun antimista lounaan jälkiruokana.

Miten sinä nostat vireystilaasi?