Skip to content

Messuhuumassa

AtoZ osallistui ensimmäisen kerran sitten koronapandemian alkamisen livemessuille! Alihankintamessujen 2021 kolmeen päivään mahtui lukematon määrä mielettömän hienoja kohtaamisia niin vanhojen tuttujen kuin uusien potentiaalisten asiakkaidenkin kanssa. Tässä blogissa Mikko Leinonen kertoo mitä messuhulinassa tapahtui. #AtoZtyypeillä on vahva kutina, että tästä seuraa vielä jotain suurta.


Messut ohi, mikä pössis?
Väsynyt, mutta onnellinen. Siinä oli kolmen messupäivän jälkeinen perjantain fiilis. Ja tähän pössikseen voivat varmaankin yhtyä kaikki messuille osallistuneet 917 näytteilleasettajaa. Ääni tuli höpötettyä käheäksi ja jalat seistyä puutuneiksi. Vaikka valtaosa ajasta patsasteltiinkin ständillä, kertoi itselläni askelmittari noihin kolmeen päivään mahtuneen myös yli 40 000 askelta. Messut todistivat koronaexitin lopullisesti alkaneen ja maailman vähitellen normalisoituvan. Ensimmäinen päivä meni monella vielä harjoitellessa, mikä ei sinänsä ole mikään ihme, sillä onhan tässä jo vietetty 19kk koronapandemian kourissa ja eletty ainakin osittaisessa eristäytymisessä. Me ja muut messuille osallistuneet firmat loivat varmasti uusia kontakteja, joiden kautta liiketoimintaa päästään taas viemään eteenpäin. Tapahtuma myös todisti, että mikään ei ole korvannut tai pysty korvaamaan aitoja ihmisten välillä naamatusten tapahtuvia kohtaamisia. Vaikka messuilla esiteltiin mitä ihmeellisempiä härveleitä, niiden suurin ihme olivat itse paikalla olleet ihmiset. Haluan kiittää lämpimästi kaikkia paikalle, ja erityisesti meidän ständille, turvallisesti uskaltautuneita. Mieletön pössis siis!

Miksi messuille?
AtoZ lähti messuille kahdella eri kärjellä. Myynnillisellä ja rekrytoinnillisella. Jarno ja Tommi huolehtivat uusien asiakkaiden etsimisestä ja Iiris hoiti rekrytoinnin puolen. Minä heiluin lisäksi ständillä sisäänheittäjänä ja yleismiehenä. AtoZ on vuonna 2021 syyskuun loppuun mennessä rekrytoinut jo 16 uutta #AtoZtyyppiä, mutta joukkoon mahtuu vielä mukaan. Ja kun rekrytään, niin kauppaa pitää toki myös saada. Olemme olleet käytännössä täystyöllistettyjä koko vuoden, mutta kasvutavoitteemme vaativat myös uusia asiakkaita ja projekteja #AtoZtyypeille. Tämän takia kai kaikki messuille menevät. 😊

Menikö kaikki niin kuin Strömsössä?
Teknisesti katsoen messut olivat kyllä Pirkkalassa… AtoZ ei ole kovinkaan kokenut messujärjestäjä, joka näkyi ehkä voimakkaimmin järjestelyiden aikataulujen viimetippaan venymisessä. Vielä messuja edeltävänä päivänä verkkokauppa.comista haettiin ständille näyttöä ja viimeisten tarvikkeiden haku taisi mennä jopa tiistai aamuun eli ensimmäiseen messupäivään. Perinteisesti messuilla jaetaan karkkia, mutta #AtoZtyypit halusivat taas olla hieman erilaisia kuin vähintään 600 karkkia jakanutta firmaa ja näin karkkien sijaan ständillä oli satsumoita. Mutta loppujen lopuksi ja kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti kyllä, kaikki meni niin kuin Strömsössä.

satsumat messuilla (2)

Mikä jäi erityisesti mieleen?
Kun tiistaina messut aukesivat, oli se ihan mieletöntä. Ihmisiä! Ensimmäistä kertaa miesmuistiin. Ja ihan businesskontekstissa! Kyllä f2f on niin 2022 ja Teams koronahistoriaa. Noh, ehkä sillekin vielä löytyy käyttöä… Mietin alkuun itsekin, että näinköhän sitä vielä osaa keskustella ihmisten kanssa, mutta kyllähän se sieltä löytyi ja firman hissipuhe tuli treenattua aika monta kertaa. Seuraavina päivinä se alkoi olla jo luontevaa rutiinia. Keskiviikkona Iiris oli jopa onnistunut AtoZ-kulttuurin hissipiheessaan niin hyvin, että rändom kohtaamisesta oli syntynyt messuvieraalle niin hyvä fiilis, että tämä oli kertonut meidän ständistämme ja kohtaamisestaan Iiriksen kanssa omalla LinkedIn sivullaan. Torstaina olikin hauska huomata, että ständillä kävi lukuisia ihmisiä ihan vain ihmettelemässä, että mikäs tämä firma on, jolla on niin hyvä hissipuhe. Ja toki he myös saivat tämän kuulla. Mieleen jäi myös meidän kesken messujen järjestämämme taukojumppa. Olemme järjestäneet keväästä lähtien keskiviikko iltapäivään #AtoZtyypeille taukojumpan, johon nyt sitten messujen aikana saivat tietenkin #AtoZtyyppien lisäksi osallistua kaikki ständimme ohi kulkeneet. Niin ja tietty kakkaemoji seinällä!

20210922_134213

Mitäs nyt sitten?
Nyt juostaan liidit kiinni ja rakennetaan niistä mitä hienoimmat uudet projektit sekä nykyisille että uusille #AtoZtyypeille. Messut viimeistään osoittivat, että koronan aiheuttama projektipatouma alkaa purkautua. Koronan alkuvaiheissa projekteja laitettiin jäähylle tai niitä hidastettiin yritysten suojellessa ydintoimintojaan ja näin investoinneista karsittiin. Investointivelka on kasvanut, mutta yritysten taseet ovat kunnossa ja selvästi rahahanoja ollaan avaamassa. Tilanne näyttää siis lupaavalta. Kiireinen loppusyksy on edessä, mutta me painamme hyvällä draivilla ja hymyssä suin hommia.