Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

Etätyöskentely Espanjassa

Paljon puhuttu Espanjan reissu on vauhdissa. Noin 2 viikkoa etäilyä takana ja vieläkin tuntuu, että täällä pitää herätä aiemmin kuin Suomessa. Aikaeroa on kellon mukaan tunti ja oikeasti aurinko nousee täällä vain puoli tuntia myöhemmin. Silti päivän palaverit tuntuvat tulevan yllättävän nopeasti eteen. Johtuneeko siitä, että aurinko paistaa parisen tuntia pidempään. Illat elän Espanjan ajassa ja työaikana Suomen ajassa, niin muistaa palaverit ja aikataulu pysyy Suomeen palatessa.

Tärkeintä etänä työskentelyssä on useimmiten nopea nettiyhteys. Näin myös omassani. Muutama päivä sujui hyvin puhelimen nettiä jakaen, kunnes saatiin valokuitu. Asennus alkoi iltapäivällä ja melko pian kerrottiin, että työtä on liikaa ja se jatkuu huomenna. Kaikki on tähän mennessä toiminut hyvin, mutta mitäpä Espanja olisi ilman pientä manjana-kokemusta.

Ruokaa saa tilattua villalle ihan kuin Suomessakin. Täällä se tuodaan skootterilla. Koska villa sijaitsee korkealla, niin työaikana harvemmin ehtii ja jaksaa kävellä syömään. Viime viikolla vuokralla ollut skootteri ratkaisi tuon ongelman.

Pienen tottumisen jälkeen täällä tuntuu todella viihtyisältä ja AtoZtyyppien kanssa on ollut hauskaa. Jos jostain pitää valittaa, niin ehkä aurinko on välillä liian kirkas.