Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

EMMIN TUNNELMAT 100:N ENSIMMÄISEN PÄIVÄN AJALTA

Rekrytointia ja ohjelmistotestauksen opettelua AtoZilla

Moikka! Olen Emilia, aka Emmi, ja liityin mukaan vahvistamaan AtoZin tiimiä tammikuussa 2023. Oma osaamiseni painottuu rekrytointiin, tarkemmin headhunttaukseen eli suorahakurekrytointiin, ja sitä osaamista taloon kaivattiinkin. Rekrytoinnin lisäksi olen osallistunut monenlaiseen muuhunkin hommaan, kuten HR-työhön, myynnin tukemiseen, budjetointiin sekä ohjelmistojen testaukseen ja käyttöliittymäsuunnitteluun, ja olenkin kokenut työtehtävien vaihtelevuuden erittäin mieleisenä. Jo omassa rekryprosessissani ilmaisin kiinnostukseni kehittää teknisempää osaamistani. Yrityksenä haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden viedä uraa itselle mieleiseen suuntaan, joten sen myötä olen päässyt opettelemaan ohjelmistotestauksen saloja sekä käyttöliittymäsuunnittelua. 

Rekrytoinnin puolella olen alusta saanut määritellä miten omaa rooliani teen ja aidosti flättinä organisaationa kukaan ei ole myöskään tullut kertomaan, miten asiat täällä pitää tehdä, vaan olen saanut rakentaa roolista omanlaiseni. Otin headhunttaushatun päähäni ja homma lähti liikkeelle sillä, että kyselin #AtoZtyypeiltä meidän osaajatarpeista ja yhdessä määriteltiin millaista porukkaa ja millaisella osaamisella taloon kaivattaisiin lisää. AtoZ koostuu ohjelmistokehityksen ja ohjelmistotestauksen ammattilaisista ja näitä osaajia itsekin etsin pääasiassa Pirkanmaalta ja PK-seudulta.

Työkaluna minulla on käytössä LinkedIn, josta tietyin hakuehdoin etsin sopivia ihmisiä ja otan heihin yhteyttä työskentelystä AtoZilla. Meillä AtoZilla on tärkeää, että kaikki kohdataan ihmisinä ja se sama henki haluttiin myös välittää viestieni kautta. Kävimme yhdessä koko firman voimin Slackissa viestipohjiani läpi ja sain niihin erittäin arvokkaita kommentteja, joilla saimme hiottua viestini meidän näköisiksi. Tärkeää on myös se, että säilytän persoonallisen kosketuksen viesteissäni, joten jokaista lähtevää viestiä vasten olen ensin lukenut tarkasti LinkedIn-profiilin ja poiminut sieltä ne yksityiskohdat, jotka kiinnittivät huomioni ja pyrin kertomaan näistä viesteissäni. Joskus tehtävä ei ole helppo, sillä välillä profiilit ovat hyvin vähäsanaisia, mutta jos vaan on mahdollista saada jostain kiinni, niin siihen kyllä tartun 😊

Olen tosiaan myös pääsyt opettelemaan testausta ja käyttöliittymäsuunnittelua. Olen saanut testata manuaalisesti AtoZin rakentamia terveydenhuollon järjestelmiä, joista voi lukea lisää täältä: www.atoz.fi/tuotteet. Hommaan on kuulunut bugien raportointia ja käytettävyyden parannusehdotusten tekemistä. Lisäksi teen uuteen sisäiseen järjestelmään käyttöliittymäsuunnittelua ja testausta. Seuraavaksi tavoitteenani on opetella testiautomaation rakentamista Robot Frameworkilla. Olen jo pidempään ajatellut ohjelmistotestauksen olevan minulle sopiva urasuuntaus, ja käytännön tekeminen on vain entisestään vahvistanut tätä tunnetta. AtoZilla mahtavaa on, että minulla on #AtoZtyyppien tuki - kaikki auttavat minua saavuttamaan tavoitteeni 🤩

Kaiken kaikkiaan matka AtoZilla tähän asti on ollut monipuolinen ja antoisa ja odotan saman meiningin jatkuvan myös tulevaisuudessa!