Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

AtoZin liiketoiminnan puolivuotiskatsaus

AtoZin tarinan nykyistä lehteä alettiin kirjoittamaan vuodenvaihteessa 2021, kun kammenkääntäjän roolin yrityksessä otti Mikko Leinonen. Tässä blogissa tehdään paluu tulevaisuuteen 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon tapahtumien osalta. 

 ---------------------------------------------------------

Huh hellettä! Kirjoitan tätä tekstiä 1.7 hymyssä suin, mutta hieman voipuneena. Kaikki suunnitelmat ovat menneet, noh, suunnitelmien mukaisesti ja aurinkokin paistaa, eli ensi viikolla voi aloittaa kesäloman vieläkin leveämmällä hymyllä.  

Vaikka tapahtumat ovatkin olleet peruttu tämän jo kohta puolitoistavuotta jatkuneen ruton vuoksi, oli ensimmäinen vuosipuolikas AtoZille todella tapahtumien täyteinen. Käppyrät osoittavat kivasti ylöspäin. #AtoZtyyppien lukumäärä on kasvanut ensimmäisellä vuosipuoliskolla 40 % ja liiketoiminnan kokoluokka ottanut selvästi seuraavan askeleen. Kesäkuun liikevaihto oli jo tuplat tammikuuhun verrattuna! Tänä aikana olemme saaneet huikeita uusia asiakkaita, joista mainitaan nyt vaikka Epec ja Verkkokauppa.com. Lisäksi juuri eilen allekirjoitin raami- ja toimeksiantosopimukset erään huikean metsäkonevalmistajan kanssa, jonka nimeä en vielä voi paljastaa. Ehkäpä logo ilmestyy lähiaikoina nettisivuillemme. 😉 Eikä vanhoja asiakkaitamme voi toki olla muistamatta, joilta olemme myös saaneet upeita uusia projekteja. Nöyrät kiitokseni kaikille, niin asiakkaille kuin #AToZtyypeille! 

Millä #AtoZtyypit sitten saivat tämän kaiken aikaan? Jo heti alkuvuonna AtoZin brändityön yhteydessä koko porukan voimin hioimme AtoZin tarinan ja ilmeen sillä jo olleen identiteetin näköiseksi. Tästä oli helppoa lähteä rakentamaan parhaan työpaikan tarinaa eteenpäin, kun myös näytimme siltä, miltä meistä jo tuntui. Uuden visuaalisen identiteetin ja hiotun tarinan myötä myynti ja rekrytointi ottivat uusia harppauksia eteenpäin ja Aamulehtikin kiinnostui meistä poikkeuksellisen johtamismallimme vuoksi. Onnistuneet rekrytoinnit ruokkivat itseään ja pystyimme muovaamaan myynnin ja rekrytoinnin prosessejamme toimivammaksi. Tämä oikeastaan ihan sen ansiosta, että meillä #AtoZtyypit saavat käytännössä päättää itse mitä tekevät, kunhan se vain on muidenkin mielestä firmalle järkevää. Näinpä ne, jotka haluavat osallistua rekrytointiin tai myyntiin muun työnsä ohella, ovat myös siihen osallistuneet. Jos taas devaaja haluaa vaan  devata, on sekin ihan okei.  

AtoZ ei olisi paras työpaikka, jos meillä ei töiden ohella myös pidettäisi hauskaa töiden jälkeen! Koska naamatusten tehtäviä kohtaamisia ei voitu vielä keväällä koko porukan voimin järjestää, päätimme järjestää pienempien tiimilounaidemme lisäksi koko porukan kevätpäivät etänä. Näin syntyi ajatus Pizza Perjantai Pöhinästä eli PPP:stä. Koomikko Helena Pöllänen hauskuutti #AtoZtyyppejä ”koulutuksensa” lomassa ja kaikille tilattiin pizzaa ja juotavaa kotiin. Juttua riitti ihan vain Teamsin välityksellä aina pikkutunneille. Kesäkuussa uskallettiin jo järjestää hybridi afterworkit etänä ja Saunaravintola Kuumassa, josta myös osa #AtoZtyypeistä jatkoi aina pikkutunneille. Etäosallistujille lähetettiin kesäistä maistuvaa kotiin. Onnistumisia olemme muutoinkin juhlineet erilaisin kotiin lähetettävin paketein. #AtoZtyypit ovat kevään varrella päässeet jo hedelmien ja viimeisimpänä juhannusherkkujen pariin. 4.7 AtoZ täyttää neljä vuotta, joten taas on aihetta juhlaan ja amerikkalaisetkin pääsevät ilotulittamaan sen kunniaksi. Elokuulla koronaexit etenee ja juhlat jatkuvat, eli vietämme koko porukalla yhteisiä Elopäiviä. Yhtä juhlaa kaikki, mutta elämä on 😀.

AtoZin H2 oli sitten superhienoa aloittaa jälleen uuden #AtoZtyypin työsopimuksen allekirjoittamisella. Tämän viimeisimmän allekirjoitetun sopimuksen myötä meillä aloittaa elokuussa neljä toinen toistaan hienompaa AtoZ-kulttuurin lähetyssaarnaajaa julistamaan ilosanomaamme. Noh, tulevat he myös ihan asiakaslaskutuksellisia töitä tekemään... Myyntitiimimme myös kasvaa, sillä pitkällisen etsinnän jälkeen löysimme uuden #AtoZtyyppi-timantin, ehkä jopa Afrikan tähden, jonka nimi ilmestyy sivustollemme heti 2.8 😉. Kun myyntitiimiämme kasvatetaan ja kaikki nykyiset #AtoZtyypit ovat jo täystyöllistettyjä, tarkoittaa se sitä, että lisää meitä tarvitaan eikä kynästäni vielä muste loppunut. Syyskuulla AtoZ saa jälleen uusia osakkaita, minut mukaan lukien, kun kaikilla #AtoZtyypeillä on mahdollisuus siirtyä myös omistamaan yritystä. Jos siis haluat uudeksi #AtoZtyypiksi ja päästä vielä tämän vuoden kierroksella omistamaan yritystä, niin olehan Iirikseen yhteydessä. 

Tämän #AtoZtyyppien ensimmäisen vuosipuoliskon kuvakollaasin myötä toivotan kaikille aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Image from iOS