Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

AtoZ - Maailman avoimin ohjelmistokehitysyritys? <3

Otsikko on tarkoituksella kirjoitettu kysymysmerkillä, sillä olemme avoimia ajatukselle, että joku toimisi vieläkin avoimemmin. Emme ole vain vielä keksineet, miten sen tekisimme tavalla, joka on samanaikaisesti eettisesti toimiva että yksilöä suojelevien asetusten mukaisesti mahdollinen. 😅
Jos et muuten tiedä mikä AtoZ on, lue tästä lisää meistä!

Viimeisen askeleemme matkalla kohti täydellistä avoimuutta ja maailman ”ehkä avoimimmaksi ohjelmistokehitysyritykseksi” julistautumista, otimme helmikuussa 2022, kun saavutimme palkka-avoimuuden. Palkka-avoimuuden saavuttaminen ei ollut niin simppeliä kuin luulimme. Tämä kun ei ole yrityksen asia, vaan sen on aina oltava yksilöiden väliseen sopimukseen pohjautuva. Mikäli matka palkka-avoimuuteen kiinnostaa, sekä mitä sinne kulkiessa pitää ottaa huomioon, tutustu tähän Iiriksen blogiin! 😊

Mitä meillä on sitten avoinna?

No oikeastaan kaikki mahdollinen...
Jos ylätasolta lähdetään liikkeelle, niin strategia on #AtoZtyyppien itsensä kehittämä, joten strategiatyö ja kaikki siihen liittyvä on toki kaikille auki. Ne, jotka haluavat olla määrittämässä AtoZin strategiaa, osallistuvat myös siihen liittyvään kehitystyöhön. Toki tiettyjen roolien on hyvä olla tässä työssä koko ajan mukana, mutta ketään ei tähän pakoteta. Niin kuin ei meillä mihinkään muutenkaan.
Yrityksessämme on yksi pyhä lehmä ja se on liiketoiminnan kannattavuus. Olemme määrittäneet meille yhdessä kannattavuustavoitteen ja kaikki strategiset liikkeet ja siihen liittyvä budjetointi tehdään yhdessä tavoitetta silmällä pitäen. Budjetit ovat siis toki kaikille avoinna, sillä ne tehdäänkin yhdessä. Budjettiennusteiden perusteella tarkennetaan ennustetta vuoden etenemisestä ja säädetään kulupohjaamme.

Myynti ja rekrytointi toimii täysin avoimesti!
Ne, jotka haluavat osallistua rekrytointiimme, saavat pääsyn rekrytointijärjestelmäämme. Samoin kuin ne, jotka haluavat osallistua myyntiin, pääsevät CRM-järjestelmäämme. Ja vaikka myyntiin tai rekrytointiin ei haluaisikaan osallistua, pääsevät kaikki tarkastelemaan rekryputkeamme henkilötietosalattuna. Kun #AtoZtyypit päättävät tehdä rekrytoinnin, kysytään vielä kaikilta mielipide, saatetaanko rekry maaliin. Ja kuten todettua palkat ovat julkisia yhteisellä sopimuksella. Kaikilla #AtoZtyypeillä on rekrytointeihin veto-oikeus. Samoin menetellään myynnin parissa, eli kaikki avoimet caset ja niiden eteneminen on tiivistetysti raportoitu kaikille. Mikäli ei itse ehtisi perehtyä saatavilla olevaan materiaaliin, käydään nämä asiat kahden viikon välein läpi yhteisessä AtoZasiaa-sessiossa, joka myös nauhoitetaan.

Koko taloushallintajärjestelmämme on auki kaikille!
Jokainen sentti, joka firmasta kulkee ulos tai tulee sisään, on siis nähtävissä jokaiselle #AtoZtyypille. Koska kaikki voivat meillä käyttää yrityksen rahoja, on meillä kaikilla myös oltava juuri sama tilannekuva yrityksen tilasta. Kaikki näkevät siis niin kassan tilanteen, budjettiennusteemme, myynti- ja ostolaskut jne jne jne..

Meillä on täydellinen tasa-arvo!
Kaikki #AtoZtyypit ovat täysin tasa-arvoisia keskenään. Meillä ei ole johtajia tai esibesserwissereitä. Kaikilla on oikeus tehdä mitä tahansa ehdotuksia yhdessä päätettäväksi ja kaikki voivat käyttää firman rahoja, kunhan se edistää jotenkin liiketoimintaamme. Hierarkiaa voi syntyä, mutta se syntyy parhaan osaamisen perusteella eikä titteleittäin ja tarvittaessa projektien tai osa-alueiden vetäjät äänestetään.

Sinustako seuraava #AtoZtyyppi?
Jos avoimuuden arvomme kohtaavat kanssasi ja haluat nähdä, millaista on toimia ehkä maailman avoimimmassa ohjelmistokehitysyrityksessä, kurkkaa tästä avoimet työpaikkamme ja tai lähetä meille vaikka pullopostia niin jatketaan jutustelua!