Skip to content
🇺🇦 Auta ukrainalaisia tekemällä lahjoitus UNICEFin tai Suomen Punaisen Ristin kautta. 🇺🇦

AtoZ:in henkilöstöetuudet

Tänä aikana, kun yritykset kilpailevat työntekijöistä, monia kiinnostaa varmasti henkilöstöetuudet myös meillä AtoZ:illa. Voisin kertoa omasta näkökulmastani, kuinka meidän etuutemme näkyvät päivittäin omassa työssäni.

Toimin tällä hetkellä kansainvälisessä hankkeessa lead developerina ja arkkitehtina. Työn alla on laajalle markkinalle toteutettava pilvipalvelu, jonka kautta asiakasyrityksemme pystyy laajentamaan oman liiketoimintansa moninkertaiseksi. Koska työaikani on liukuva, voin tehdä eri mittaisia työpäiviä, jotka alkavat ja päättyvät milloin itselleni parhaiten sopii. Tiimini kanssa olemme kuitenkin sopineet, että pyrimme saapumaan toimistolle tiettyyn aikaan, jolloin pidämme yhteisen daily scrumin. Työmatkani taitan yleensä polkupyörällä tai bussilla, johon käytän työnantajan tarjoaman työsuhdematkalipun. Niille, jotka joutuvat kulkemaan omalla autollaan työmatkan, työnantaja korvaa auton parkkikulut täysimääräisinä.

Työt tehdään meillä itse valitsemillamme koneilla ja työkaluilla; tiimit tekevät itse omia asioitaan koskevat päätökset ja hankinnat. Meillä ei ole esimiehiä kyttäämässä selän takana vaan luotamme toisiimme ja toistemme tekemisiin. Itse asiassa ainoa esimies on toimitusjohtajamme Juha ja vastuuta ja vapautta onkin jaettu henkilöstölle laajasti. Myös erilaisia bonuksia maksetaan esim. myyntiin, asiakkuuden hoitoon ja rekrytointiin liittyen.

Lounasajan koittaessa voimme hyödyntää lounasedun ja viikottain meillä on käytössä myös ns. tiimilounas, jonka työnantaja tarjoaa. Itselleni iso juttu on ollut myös työurani ensimmäinen firman luottokortti, jolla on paljon kätevämpi maksaa esim. hankintoja työkäyttöön sekä asiakaslounaita kuin että joutuisin aina tekemään kaikesta kululaskun. Jos tiimilläni on erityisen hyvä flow työpäivän aikana, voin käydä hakemassa meille vaikka sen kunniaksi munkit - sen enempää lupia kyselemättä. Myös tilaisuuksien järjestäminen firman piikkiin ja niihin liittyvien hankintojen tekeminen oman harkinnan mukaan olisi ollut aikaisemmissa työpaikoissani ennenkuulumatonta. On yllättävän mukavaa, kun saa itse päättää asioista 😊.

Mikäli minulle tulee tarvetta työpäivän aikana tai vapaa-ajalla lääkärille, tarjoaa AtoZ erittäin laajan työterveyspalvelun hammashoitoineen Mehiläisessä. Henkilöstömme hyvinvoinnista huolehdimme kaikki yhdessä ja olemme päättäneet mm. että kiky-tunnit käytämme itsemme kehittämiseen - kukin itselleen parhaiten sopivalla tavalla. Tämän lisäksi työnantajamme antaa meille jokaisesta täydestä työvuodesta yhden ylimääräisen palkallisen vapaapäivän pidettäväksi kumulatiivisesti siten, että lomapäiviä kertyy vuosittain aina yksi lisää, maksimissaan 10 palkallista vapaapäivää. Itselleni tämä on todella iso juttu, koska jotkut muut työnantajat saattavat tarjota viikon palvelusvuosivapaata kertaluontoisesti vasta esim. 5-25 työvuoden jälkeen. Itse tykkään myös lomailla pitkin vuotta 1-2 viikon pätkissä enkä pitää yhtä pitkää lomapätkää kesällä. Tämäkin on meillä AtoZ:illa mahdollista.

Työpäivän jälkeen saatan käydä leffassa kulttuuriseteleillä tai jäädä toimistolle pelaamaan työkavereiden kanssa. Samanhenkinen ja rento työporukka onkin kilpailukykyisen palkan ja kattavien etuuksien ohella itselleni todella tärkeää. Joka päivä on mukava mennä töihin. Samalla meillä tehdään lujasti ja ammattitaitoisesti töitä asiakasta unohtamatta. Tähän liiketoimintaan tarvitaan kuitenkin sekä asiakas että henkilöstö.

P.S. Meillä palkitaan myös tällaisista blogikirjoitteluista 😊.