Atoz työpaikkana

Ihmisen kokoinen - nyt ja tulevaisuudessa

Toimintamme moottoreina ovat yksittäiset ihmiset; asiakkaamme ja henkilöstömme.

Miksi AtoZ?

Yrityksen perustamisesta lähtien tavoitteena on ollut luoda paras mahdollinen työpaikka kaikille AtoZlaisille.

Jos olet avoin uusille asioille, valmis kehittämään ja kehittymään - AtoZ on oikea työpaikka juuri sinulle!

Oletko koskaan kuullut Teal-toimintamallista? Teal on yksi uusimmista organisaatioevoluution tulokkaista yrityksissä ja järjestöissä. Toimittaessa Teal-mallin mukaisesti toiminta on organisaatiossa itseohjautuvaa ja mukautuu jatkuvasti toimintaympäristöönsä. Teal-mallissa ei ole perinteisen organisaation rooleja, joten käytännössä varsinaista hierarkiaa ei ole olemassa.
AtoZ Oy toimii Teal-mallin mukaisesti ja meillä kaikki työntekijämme omaavat samat vapaudet ja vastuut toimia. Toimintamme on kokonaisuudessaan hyvin läpinäkyvää – lähes kaikki tieto yrityksen sisällä on koko henkilöstön saatavissa. Olemme yhdessä määritelleet toimintamme pelisäännöt ja sitoutuneet noudattamaan niitä. Sovittujen pelisääntöjen rajoissa AtoZlaisilla on täysi vapaus toimia ja tehdä päätöksiä itsenäisesti.
Jos joku AtoZlaisista huomaa toimintamallissamme päivittämisen tarvetta, hän voi tehdä siitä esityksen. Nämä muutosehdotukset käsitellään demokraattisesti ja päätökset tehdään sen mukaisesti. Olemme rohkeita kokeilemaan uusia asioita ja mottomme näissä onkin: epäonnistutaan ennemmin nopeasti, kuin suunnitellaan pitkästi. Toimintamallimme nojaa myös vahvasti agile- ja lean-toimintamallien suuntaan.

Mitä voimme tarjota sinulle?

Pystyt aidosti vaikuttamaan yrityksemme toimintamalliin, henkilöstöetuuksiin ja kaikkeen toimintaan, mikäli niin haluat.

Esimiehiä meillä ei ole vahtimassa selän takana

Tarjoamme mielenkiintoisia hankkeita eri teollisuuden aloilta, avoimen ilmapiirin sekä hyvän näköalapaikan ohjelmistoliiketoimintaan, jota teemme sekä omissa että asiakkaidemme tarjoamissa toimitiloissa. Lisäksi kannustamme työntekijöitämme etätöihin mahdollisuuksien mukaan. Haluamme välttää turhaa liikkumista ja siten tehdä oman osuutemme ilmastomme eteen. Tämäkin hieno idea tuli henkilöstöltämme ja eikun toteuttamaan!
Tarjoamme lisäksi henkilöstöllemme erilaisia henkilöstön itsensä valitsemia etuuksia esim. lounasedun, virike-etuuden, haluamansa työkalut käyttöönsä, budjetin omiin henkilökohtaisiin tarvikehankintoihin, laajan työterveyshuollon Mehiläisessä hammashuoltoineen ja paljon erilaisia rahallisia bonuksia. Firman luottokortti on luonnollisesti jokaisella käytössä niin halutessaan.
Lisäksi henkilöstömme saa vuosiloman lisäksi joka työskentelyvuodesta yhden ylimääräisen palkallisen vapaapäivän, joita voi henkilölle kertyä jopa 10 kappaletta vuodessa pidettäväksi. Palkkamallimmekin on henkilöstömme laatima ja varsin kilpailukykyinen. Eduistamme voit lukea lisää Arin blogikirjoituksessa