ATOZ

Uutisia

18.12.2018

AtoZ Oy liittyy AWS kumppanuusohjelmaan

Atoz Oy on käynnistänyt projektin, jonka tavoitteena on saavuttaa Amazon Web Services --kumppanuus tulevan vuoden kuluessa. Tavoitteenamme on kouluttaa ja sertifioida henkilöstöämme AWS-palveluiden käytössä, jolloin asiakkaamme saavat optimaalisen, tietoturvallisen ja kustannustehokkaan alustan palveluilleen. Sertifioimalla ja kouluttamalla henkilöstöämme varmistamme, että asiakkaanamme saat aina motivoituneet ja asiantuntevat ammattilaiset projekteihisi.

AtoZ Oy yhteistyössä AWS:n kanssa tarjoavat mahdollisuuden kasvaa pienestä kotimaisesta yrityksestä globaaliksi toimijaksi. Ota yhteyttä kerromme mielellämme lisää contact@atoz.fi

Ps. Jos haluat päästä käyttämään AWS:n teknologioita, hae meille töihin duuniin@atoz.fi

aws_kuva.png

6.12.2018

Hyvää itsenäisyyspäivää!

AtoZ:in syksy on ollut mukavan kiireinen. Olemme rekrytoineet syksyn aikana yli kymmenen uutta työntekijää ja työllistämmekin jo lähemmäs 30 henkeä. Kasvu jatkuu yhä hyvällä tahdilla. Katso avoimet työpaikat sivuiltamme ja laita hakemusta tulemaan :) Meitä voit tulla rohkeasti tervehtimään messuille tai vaikka toimistollemme Tampereen Finlaysonille. Kävimme marraskuussa Tampereen teknillisellä yliopistolla IT-hekumassa ja siellä oli oikein mukava jutustella mahdollisesti tulevien AtoZ:laisten, nuorten IT-lupausten kanssa.

Uusien ja vanhojen asiakkaiden kanssa yhteistyö jatkuu vahvana. Tervetuloa asiakkaaksemme Elozo Oy!

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän liikelaitos SataDiagin kanssa julkaisimme yhteistyön marraskuun puolella. Olemme toimittaneet SataDiagin käyttöön Tiedot2 -verkkopalvelun, joka tehostaa SataDiagin toimintaa merkittävästi kliinisen fysiologian yksikön toiminnassa. "AtoZin vahva osaaminen ja yhteistyön mutkattomuus ovat olleet merkittävässä roolissa yhteistyömme nopeaan etenemiseen", sanoo Sairaalafysiologian vastuualuejohtaja, ylifyysikko Virpi Tunninen ja jatkaa "Kokemani yhteistyön pohjalta voin suositella AtoZin palveluja myös muille uudistettavia tietojärjestelmiä tarvitseville."

Nyt hetkeksi rauhoittumaan itsenäisyyspäivän viettoon ennen loppuvuoden rutistusta. Toivotammekin kaikille oikein ihanaa itsenäisyyspäivää!

itsenäisyyspäivä.jpeg

17.04.2018

AtoZ:in henkilöstöetuudet

C-Man Ari Korhonen (cropped).jpg

Tänä aikana, kun yritykset kilpailevat työntekijöistä, monia kiinnostaa varmasti henkilöstöetuudet myös meillä AtoZ:illa. Voisin kertoa omasta näkökulmastani, kuinka meidän etuutemme näkyvät päivittäin omassa työssäni.

Toimin tällä hetkellä kansainvälisessä hankkeessa lead developerina ja arkkitehtina. Työn alla on laajalle markkinalle toteutettava pilvipalvelu, jonka kautta asiakasyrityksemme pystyy laajentamaan oman liiketoimintansa moninkertaiseksi. Koska työaikani on liukuva, voin tehdä eri mittaisia työpäiviä, jotka alkavat ja päättyvät milloin itselleni parhaiten sopii. Tiimini kanssa olemme kuitenkin sopineet, että pyrimme saapumaan toimistolle tiettyyn aikaan, jolloin pidämme yhteisen daily scrumin. Työmatkani taitan yleensä polkupyörällä tai bussilla, johon käytän työnantajan tarjoaman työsuhdematkalipun. Niille, jotka joutuvat kulkemaan omalla autollaan työmatkan, työnantaja korvaa auton parkkikulut täysimääräisinä.

Työt tehdään meillä itse valitsemillamme koneilla ja työkaluilla; tiimit tekevät itse omia asioitaan koskevat päätökset ja hankinnat. Meillä ei ole esimiehiä kyttäämässä selän takana vaan luotamme toisiimme ja toistemme tekemisiin. Itse asiassa ainoa esimies on toimitusjohtajamme Juha ja vastuuta ja vapautta onkin jaettu henkilöstölle laajasti. Myös erilaisia bonuksia maksetaan esim. myyntiin, asiakkuuden hoitoon ja rekrytointiin liittyen.

Lounasajan koittaessa voimme hyödyntää lounasedun ja viikottain meillä on käytössä myös ns. tiimilounas, jonka työnantaja tarjoaa. Itselleni iso juttu on ollut myös työurani ensimmäinen firman luottokortti, jolla on paljon kätevämpi maksaa esim. hankintoja työkäyttöön sekä asiakaslounaita kuin että joutuisin aina tekemään kaikesta kululaskun. Jos tiimilläni on erityisen hyvä flow työpäivän aikana, voin käydä hakemassa meille vaikka sen kunniaksi munkit - sen enempää lupia kyselemättä. Myös tilaisuuksien järjestäminen firman piikkiin ja niihin liittyvien hankintojen tekeminen oman harkinnan mukaan olisi ollut aikaisemmissa työpaikoissani ennenkuulumatonta. On yllättävän mukavaa, kun saa itse päättää asioista 😊.

Mikäli minulle tulee tarvetta työpäivän aikana tai vapaa-ajalla lääkärille, tarjoaa AtoZ erittäin laajan työterveyspalvelun hammashoitoineen Mehiläisessä. Henkilöstömme hyvinvoinnista huolehdimme kaikki yhdessä ja olemme päättäneet mm. että kiky-tunnit käytämme itsemme kehittämiseen - kukin itselleen parhaiten sopivalla tavalla. Tämän lisäksi työnantajamme antaa meille jokaisesta täydestä työvuodesta yhden ylimääräisen palkallisen vapaapäivän pidettäväksi kumulatiivisesti siten, että lomapäiviä kertyy vuosittain aina yksi lisää, maksimissaan 10 palkallista vapaapäivää. Itselleni tämä on todella iso juttu, koska jotkut muut työnantajat saattavat tarjota viikon palvelusvuosivapaata kertaluontoisesti vasta esim. 5-25 työvuoden jälkeen. Itse tykkään myös lomailla pitkin vuotta 1-2 viikon pätkissä enkä pitää yhtä pitkää lomapätkää kesällä. Tämäkin on meillä AtoZ:illa mahdollista.

Työpäivän jälkeen saatan käydä leffassa kulttuuriseteleillä tai jäädä toimistolle pelaamaan työkavereiden kanssa. Samanhenkinen ja rento työporukka onkin kilpailukykyisen palkan ja kattavien etuuksien ohella itselleni todella tärkeää. Joka päivä on mukava mennä töihin. Samalla meillä tehdään lujasti ja ammattitaitoisesti töitä asiakasta unohtamatta. Tähän liiketoimintaan tarvitaan kuitenkin sekä asiakas että henkilöstö.

P.S. Meillä palkitaan myös tällaisista blogikirjoitteluista 😊.

allekirjoitus.jpg

Ari Korhonen


09.03.2018

Millisoft Oy on ostanut AttoZeta Oy:n liiketoiminnot, perustaa toimiston Tampereelle ja vaihtaa toiminimeä. 

Lue lisää lehdistötiedotteestamme: https://www.epressi.com/tiedotteet/tietokoneet/millisoft-oy-on-ostanut-attozeta-oyn-liiketoiminnot-perustaa-toimiston-tampereelle.html


06.02.2018
Tommi Puonti nimitetty Laatu- ja turvallisuusjohtajaksi

Millisoft Oy:ssä on nimitetty Tommi Puonti Laatu- ja turvallisuusjohtajaksi vastaamaan yhtiön laadunvarmistustoimitusten kehittämisestä sekä turvallisuus -sektorin asiakkaiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Puonti kuuluu yhtiön johtoryhmään ja on nimitetty jäseneksi myös yhtiön hallitukseen, johon hän tuo mukanaan arvokasta osaamista mm liikkuvien työkoneiden sekä korttimaksu -järjestelmien liiketoiminnasta.

Aiemmin Puonti on työskennellyt mm vastaavissa tehtävissä Kilosoft Group Oy:ssä. Tervetuloa mukaan Tommi!


04.01.2018
Toimitusjohtajahaku

Avasimme toimitusjohtajahaun (nuorempi arkistonhoitaja), jonka tarkempi esittely löytyy rekrytointisivultamme. Tavoitteemme on saada lisävoimaa kasvuumme ja entisestään kiihdyttää vauhtiamme uuden alkaneen vuoden kunniaksi.


13.12.2017
Millisoft TAYS:in Lastenklinikalla

Tays-joululahjoitus.jpg

Suomi 100 -teemaan liittyen lahjoitimme TAYS:in Lastenklinikalle jouluiloa tuomaan pienen palan Suomea eli 100 levyä Fazerin Sininen -suklaata jaettavaksi lapsille, jotka joulunaikaan ovat sairaalassa hoidettavana. Lahjoituksen teemaan sopii myös Millisoftin Linkedin-seuraajamäärä, joka ylitti 100 henkeä juuri joulukuun alussa.


AtoZin lyhyt historia

Jyrki Oksanen
13.03.2018

AtoZ Oy on perustettu 04.07.2017, jolloin yhtiö aloitti toimintansa Millisoft Oy -nimellä ohjelmistokehitykseen ja laadunvarmistukseen keskittyneenä ohjelmistopalveluja tarjoavana asiantuntijayrityksenä. Yrityksen perusti “vanhempi arkistonhoitaja” Jyrki Oksanen, joka noin 12 vuoden yrittäjäkokemukseen ja yli 25 vuoden IT-alan kokemukseen pohjautuen halusi luoda yrityksen, jossa henkilöstön olisi hyvä olla ja asiakasta palveltaisiin aidosti asiakkaan edunvalvontakonseptin mukaisesti.


AtoZ Oy muodostui yritysjärjestelyn yhteydessä, kun Millisoft Oy osti liiketoimintakaupalla alkuvuonna 2018 pilvipalveluiden teknologiastartupyritys AttoZeta Oy:n liiketoiminnot. Samassa yhteydessä Millisoftin nimi muuttui AtoZ Oy:ksi ja yritys perusti Tampereelle pilvipalveluiden kehitysyksikön Finlaysonin kulttuurihistoriallisesti perinteikkäälle alueelle.

Helmikuussa 2018 aloitti yrityksen toimitusjohtajana Juha Autio ja samalla alettiin panostaa entistä enemmän kansainväliseen ja moniulotteiseen palveluliiketoimintaan tavoitteena luoda kokonaishankkeita toimittava digitalisaatiokumppani asiakasyrityksillemme tyyliin A to Z eli alusta loppuun asti.

Työllistämme maaliskuussa 2018 Tampereella ja Helsingin alueella yhteensä yli 10 henkeä ja tavoitteenamme on kasvattaa määrä yli kahteenkymmeneen vuoden loppuun mennessä.